Williams verliest grote sponsor

Het Formule 1-team van Williams zal eind 2010 een van haar grote financiers verliezen. De Royal Bank of Scotland heeft aangegeven door de economische crisis haar in dat jaar aflopende sponsoring met het Britse team niet te verlengen.

Naast het niet verlengen van het contract met Williams heeft RBS nu al maatregelen aangekondigd om haar aanwezigheid in de Formule 1 te verminderen. Het bedrijf zal niet meer investeren in advertenties langs de baan in 2010 en heeft voor dit jaar al haar kosten voor de faciliteiten bij de Grands Prix met 90% teruggebracht.

"We opereren op dit moment in zeer lastige marktomstandigheden en daarom zijn we al sinds oktober bezig om al onze activiteiten onder de loep te nemen," Andrew McLaughlin, directeur communicaties bij RBS. "We houden ons gewoon aan onze verplichtingen, maar zijn Williams wel dankbaar dat ze ons geholpen hebben om de kosten te verminderen in de resterende contractperiode. Deze vroegtijdige beslissing zorgt er voor dat het team van Frank Williams er rekening mee kan houden bij de financiering in de toekomst."

Teameigenaar Frank Williams was de Royal Bank of Scotland dankbaar voor de sponsoring de afgelopen jaren. "RBS was een loyale partner voor het team en we hebben bijgedragen aan de bekendheid van de bank. Mede dankzij RBS bevinden we ons in een sterke positie om in de komende twee jaren de uitdagingen aan te gaan."

Eerder werd al bekend dat Williams met een ten opzichte van vorig jaar vrijwel ongewijzde livery aan de start zal verschijnen. De eerste tests van de nieuwe auto toonden nog een donkerblauwe bolide, maar inmiddels is het wit weer teruggekeerd.

Submitter:  Bron: FOK!sport