Mosley wil meer bezuinigen

FIA-president Max Mosley wil in de Formule 1 nog meer bezuinigen. De Brit is blij met de in december afgesproken maatregelen, maar heeft ondertussen volgens het Duitse Auto, Motor und Sport een brief aan de FOTA geschreven waar uit zou blijken dat de bezuinigingen nog niet teneinde zijn.

Voor 2009 is afgesproken dat de motoren niet meer dan 18.000 toeren mogen draaien, echter in de brief zou een verdere beperking tot 17.000 toeren voorgesteld worden. Ook het aantal testkilometers zou verder ingeperkt moeten worden. Nu mogen de teams gedurende het seizoen vrijwel niet testen, maar hebben wel een totaal van 15.000 testkilomters. In de nieuwe opzet zouden de kilomters op de vrijdagen voor de Grands Prix ook meetellen voor dat totaal. Daarnaast zouden de banden meer duurzaam moeten worden en zou er voor de teams een budgetlimiet ingevoer moeten worden.

Binnenkort zal de FIA een lijst publiceren met onderdelen die de teams vanaf 2010 nog verder mogen ontwikkelen. De rest van de onderdelen moet standaard worden. Wel zou het concept van beweegbare aerodynamica verder uitgewerkt mogen worden, waardoor het inhalen in de sport gemakkelijker moet worden. De FOTA vergadert vandaag over de voorstellen op luchthaven Heathrow.