AZ hervat training

AZ heeft woensdag met een ongewijzigde selectie de training hervat. Trainer Louis van Gaal verwelkomde al zijn fitte spelers op het oefenveld naast het DSB Stadion. Alleen de zieke reservesluitpost Joey Didulica ontbrak. Gijs Luirink, hersteld van een knieblessure, trainde ook weer mee.

De clubleiding van AZ heeft nog geen besluit genomen over het terughalen van de Finse verdediger Joona Toivio, die is uitgeleend aan Telstar. Omdat Hector Moreno vanwege een gebroken middenvoetsbeentje nog enige tijd uit de roulatie is, komt Toivio mogelijk vervroegd terug naar Alkmaar. "Maar daar zijn we nog niet uit", aldus technisch directeur Marcel Brands. Hij liet verder weten dat geen enkele club zich heeft gemeld voor een speler van AZ. Brands is zelf ook niet van plan zich te mengen op de transfermarkt. Hij en Louis van Gaal zijn tevreden met de selectie van de koploper.

De Alkmaarders spelen maandag een oefenwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn. De wedstrijd wordt op het kunstgras van Heiloo gespeeld. Zes dagen later begint AZ aan de tweede seizoenshelft bij hekkensluiter FC Volendam, dat ook kunstgras heeft.