[MLB] Ook Teixeira naar Yankees

De Yankees blijven zich bezig houden tijdens de winter maanden. Nadat eerder CC Sabathia e A.J. Burnett de New Yorkse ‘pinstripes’ mochten aantrekken is het nu de beurt aan eerste honk-man Mark Teixeira.

Teixeira stond in de belangstelling van verschillende clubs, waaronder de Nationals, Orioles en de aardrivalen van de Yankees, de Red Sox. Maar uiteindelijk wisten toch de Yankees er met de voormalig speler van de Angels vandoor te gaan. Naar verluidt krijgt hij een contract voor acht jaar met een salaris van 180 miljoen dollar. Bovendien worden er clausules in het document opgenomen waarin staat dat hij in die acht jaar zijn contract niet mag laten ontbinden en tevens niet worden overgenomen door een andere club.

Met de komst van Teixeira naar New York bezitten de Yankees nu de vier best betaalde honkballers in de MLB. Naast Teixeira zijn dat de eerder deze maand aangetrokken Sabathia en de sterspelers Alex Rodriguez (275 miljoen dollar voor tien jaar) en Derek Jeter (189 miljoen dollar voor tien jaar). Met de komst van Tex is het onwaarschijnlijk dat ook Manny Ramirez zijn weg vindt naar The Big Apple. De Yanks hebben nog wel wat geld over, maar lijken dat te gaan besteden aan pitcher Andy Pettitte, die op het punt staat een eenjarig, tien miljoen dollar omvattend, contract te tekenen.