Di Grassi en Senna testen voor Honda

Lucas di Grassi en Bruno Senna zullen van 17 tot en met 19 november tijdens een test in Barcelona hun rijderskwaliteiten mogen tonen. Teambaas Ross Brawn is over beide Brazilianen te spreken en wil ze zien rijden.

Wij willen volgend seizoen met het best mogelijke coureursduo aan de start staan en dat is de reden dat we willen evalueren hoe Bruno er momenteel voorstaat. De komende twee weken zal Bruno veel tijd met ons doorbrengen op de fabriek en in de simulator zodat hij optimaal wordt voorbereid," aldus Brawn.

Senna is dan ook erg blij met de test die hij mag doen. "Ik wil al lange tijd eens achter het stuur van een Formule 1-bolide plaatsnemen en voel dat ik er écht aan toe ben. Ik heb er veel zin in en weet dat dit een uitgelezen mogelijkheid is, maar ik neem mezelf vooral voor om er veel van te leren. Graag wil ik het team overtuigen, en het is nu aan mij om dat ook te doen."

Naast Senna zal ook Di Grassi gaan testen voor het Japanse team. Brawn: "We zijn erg blij dat we Lucas deze testmogelijkheid kunnen geven. Het is een zeer verdiende kans voor Lucas om te laten zien wat hij kan, na een indrukwekkend seizoen in de GP2. We zullen nauwkeurig bekijken hoe hij presteert."

Voor Di Grassi is het team van Honda waarschijnlijk de enige kans op Formule 1-deelname in 2009 nu Renault aangegeven heeft door te gaan met Alonso en Piquet jr. Daarom wil hij er helemaal voor gaan. "De komende twee weken zullen heel belangrijk zijn in mijn ontwikkeling. Ik zal veel tijd doobrengen in de Honda-fabriek voor de test, zodat ik kan spreken met de monteurs en zoveel mogelijk kan leren voordat de test begint."

Honda heeft voor 2009 nog geen rijders vastgelegd, maar van de huidige rijders lijkt Jenson Button wel zeker van een stoeltje. Hij komt voor in de plannen van het team om verder naar voren te komen op de grid. Zijn huidige teamgenoot Rubens Barrichello lijkt afscheid van de Formule 1 te moeten nemen als een van zijn landgenoten Brawn weet te overtuigen in de tests.