Van Basten kritisch na zege

Ajax won gisteren in de eigen Arena met 1-0 van het Slowaakse MSK Zilina in de poulefase van de UEFA Cup. Trainer Marco van Basten was na afloop echter niet te spreken over het door zijn ploeg vertoonde spel.

"We hadden deze ploeg met 3-0 of 4-0 achter moeten zetten. Aan het einde van de rit kunnen we deze gemiste doelpunten wel eens hard nodig hebben. Hiermee maken we het onszelf onnodig lastig," ventileerde Van Basten zijn mening tegenover de NOS.

"We speelden in de eerste helft zeker niet goed. We acteerden in een veel te laag tempo en hielden het veld ook niet breed. Daarom bleven ze verdedigend veel te lang overeind. Daarom heb ik in de tweede helft Kennedy Bakircioglü laten invallen," analyseerde de oefenmeester van de Amsterdammers de wedstrijd.

"Ik vond dat de veldbezetting toen beter was. We kregen ook kansen. Maar doordat we niet scoorden bleef het nog lang spannend. Het is jammer dat we in zo'n wedstrijd niet makkelijk en ruimer afstand kunnen nemen. Er wacht ons daarom nog veel werk."