Haug: "Di Resta nog niet in Formule 1"

DTM-coureur van Mercedes Paul di Resta zal volgend jaar nog niet debuteren in de Formule 1. Dit heeft baas van de motorsportafdeling van het Duitse merk Norbert Haug laten weten. Di Resta werd genoemd in een mogelijke motorendeal tussen Mercedes en Force India.

Haug denkt wel dat Di Resta in de Formule 1 terecht zal komen, maar acht de tijd daarvoor nog niet rijp voor de Schot. "Paul kan volgend jaar in de DTM blijven rijden of de overstap maken naar de GP2. Er is momenteel nog niets besloten", aldus Haug. "Paul is een buitgewoon groot talent en hij heeft alles wat een coureur nodig heeft om succesvol te worden, maar we moeten nu eerst goed gaan bekijken wat het beste pad voor hem is."

Di Resta staat in de DTM met nog één race te gaan twee punten achter op Audi-coureur Timo Scheider. Daarnaast heeft hij onlangs in de GP2 voor ART Grand Prix en FMS International getest. Ook test de Schot deze maand vier dagen voor McLaren in het kader van het young driver programme waarbij jonge rijders de kans krijgen zich in een F1-auto te bewijzen. Deze tests tellen bij de FIA niet mee als officiële tests.