Henry wil duidelijkheid over Domenech

Barcelona-aanvaller Thierry Henry wil dat de Franse voetbalbond bondscoach Raymond Domenech openlijke steun geeft. De aanvoerder van het Franse elftal vindt de geruchten over een ontslag enorm afleiden. Henry wil dat er duidelijkheid komt.

De 31-jarige Henry: "Er moet nu duidelijkheid komen. We moeten een einde maken aan alle discussies. Als de coach het vertrouwen geniet, moet hij ook onvoorwaardelijke steun krijgen. De selectie staat in ieder geval achter hem."

Er is veel kritiek op Raymond Domenech, het Franse volk is al aan het morren. Het begon na het EK van de afgelopen zomer toen Frankrijk in de groepsfase werd uitgeschakeld door Nederland en Italië. Vervolgens werd er in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk met maar liefst 3-1 verloren.

Na een benauwde overwinning op Servië moest de Franse ploeg zaterdagavond een 2-0 achterstand tegen Roemenië wegwerken. Het duel eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

In groep zeven van de WK-kwalificatie bezet Frankrijk momenteel de vierde plaats. Woensdag volgt er een gesprek tussen de Franse voetbalbond en bondscoach Domenech.