Bridgestone: groene band mee naar Fuji

Bandenfabrikant Bridgestone neemt komend weekend groene banden mee naar de Grand Prix van Japan. De banden zijn niet helemaal groen: alleen de groeven hebben een felgroene kleur. Kijk hier voor een foto ervan.

De speciale band werd vandaag gepresenteerd in Tokio samen met Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, Felipe Massa en Kimi Raikkonen. Het is een symbolische ondersteuning voor de 'Make Cars Green'-campagne van de autosportbond FIA. Volgend jaar wil men een nieuw systeem op de wagens zetten waarmee vrijkomende (warmte)energie bij het remmen opgeslagen wordt om het zo weer terug te kunnen geven: KERS. Daarmee wil de FIA proberen de belsting van autosport op het milieu terug te dringen.

Felipe Massa is er wel enthousiast over: "Het is goed dat wij als coureurs mee kunnen helpen bij het verspreiden van deze belangrijke boodschap. Groene technologie is de toekomst van de Formule 1 en hopelijk ook de toekomst op de weg. Het is mooi dat deze sport het goede voorbeeld kan geven als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe energie-efficiënte systemen."