Reacties na Ajax - Vitesse

Marco van Basten was na de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse gematigd positief. Volgens de trainer van de Amsterdammers was de eerste helft niet goed, omdat het tempo veel te laag was. In de tweede helft was de oefenmeester meer te spreken over de prestaties van zijn team.

Van Basten was vooral te spreken over het spel van Luis Suárez en de uitblinkende Jan Vertonghen, die twee doelpunten maakte. "Luis Suarez was opnieuw beslissend met een doelpunt en daarna maakte Jan Vertonghen nog twee hele fraaie treffers. Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden. Want je wordt alleen kampioen als je zulke wedstrijden ook wint."

Hans Westerhof had minder reden tot juichen. Toch kon de trainer van Vitesse wel leven met het verlies in de Amsterdam ArenA. "We hebben het in de eerste helft helemaal niet slecht gedaan. Maar de nederlaag was wel verdiend. Na de openingstreffer van Suárez was het duel eigenlijk al beslist. We moeten gewoon verder bouwen aan Vitesse. We hebben een jonge maar geen slechte ploeg. Ik ben dan ook niet pessimistisch gestemd."