Reacties na FC Groningen - Feyenoord

Sepp de Roover kreeg zondagmiddag, na afloop van het gewonnen duel tegen Feyenoord, een complimentje van trainer Ron Jans. De oefenmeester zei namelijk dat er vaak grappen worden gemaakt over domme Belgen, maar ziet in zijn verdediger een slimme Belg.

De Roover was verantwoordelijk voor de openingstreffer in de wedstrijd tegen de Rotterdammers. De verdediger schoot de bal onder de muur van Feyenoord door. "Dat was geen toeval," verklaarde Jans. "Sepp had van zijn ploeggenoot Lovre gehoord dat bij een eerdere vrije trap de hele muur van Feyenoord opsprong. Daarom schoot hij hem laag in en met succes."

Gert-Jan Verbeek was niet te spreken over de opspringende muur. "We hadden vooraf juist afgesproken dat we niet meer zouden opspringen in de muur bij een vrije trap. Kennelijk moet dat nog even bezinken bij sommige spelers."

Ook was de oefenmeester van mening dat de rode kaart van Kevin Hofland, die de doorgebroken Marcus Berg neerhaalde, terecht was. "Kevin zei zelf dat hij Berg niet geraakt heeft, maar hij hielp wel een doelrijke kans om zeep. Dan weet je dat de scheids daar een rode kaart voor kan geven. Kevin had het misschien beter niet kunnen doen, zeker niet zo vroeg in de wedstrijd, maar ik het verwijt het hem niet. Het is zijn keuze."

Toch was Verbeek niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. "Normaal is het hier met elf tegen elf al een moeilijke wedstrijd, als je de resultaten van de laatste jaren bekijkt. Nu waren we met tien man toch in staat om het Groningen moeilijk te maken. Daar ben ik achteraf wel blij om. De ploeg heeft de achterstand vrij makkelijk van zich afgeschud en zelfs nog een paar aardige kansen gecreëerd."