Uitslagen Engeland speelronde 6

Dit weekend werd in de Engelse competitie de zesde speelronde afgewerkt. Hull City blijft vooralsnog de grote verrassing van dit seizoen. De ploeg wist Arsenal namelijk met 2-1 te verslaan. Verder won Liverpool van Everton en verloor Tottenham Hotspur opnieuw, ditmaal van Portsmouth.

Arsenal verslikt zich in Hull City
Arsenal is er dit weekend niet in geslaagd om van Hull City te winnen. De club, die vorig seizoen nog in het Championship speelde, was met 2-1 te sterk voor The Gunners. Door deze nederlaag staat de club uit Londen nu op de vierde plaats.

Alle doelpunten werden door spelers van Hull City gemaakt, die pas in de tweede helft vielen. In de 51e minuut werkte McShane de bal achter zijn eigen doelman. Ruim tien minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een treffer van Geovanni. Kort daarna vond ook Cousin het net. Arsenal wist niet meer te scoren, waardoor het voor het oog van 60.000 toeschouwers verloor.

Liverpool pakt punten bij Everton
Liverpool is er dit weekend in geslaagd om de stadsderby tegen Everton te winnen. Fernando Torres was de grote man aan de zijde van The Reds. Hij nam namelijk beide treffers voor zijn rekening. Zowel Dirk Kuijt als Ryan Babel kregen een basisplaats van trainer Rafael Benítez.

Beide goals werden pas in de tweede helft gemaakt. Na bijna een uur spelen vond Torres voor de eerste maal het doel. Vijf minuten later liet de Spaanse aanvaller de tweede treffer al aantekenen. Door deze zege gaat Liverpool nu tweede in de Engelse competitie. Chelsea gaat aan de leiding. The Blues hebben evenveel punten, maar ook een beter doelsaldo.

Problemen bij Tottenham Hotspur houden aan
Tottenham Hotspur maakt tot nu toe een zware crisis mee. Ondanks een aantal forse investeringen slaagt de ploeg er maar niet in om wedstrijden te winnen. Dit weekend wist Portsmouth drie punten bij de ploeg van trainer Juande Ramos weg te halen. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam Portmouth op voorsprong. De ploeg ontving een strafschop, die door Defoe werd benut. Na ruim een uur wedstrijd besliste Crouch de wedstrijd met de tweede treffer. The Spurs staan door dit verlies nog steviger op de laatste plaats. Het haalde slechts twee punten uit zes wedstrijden.