Dekker: "Goede gevoel is weer terug"

Thomas Dekker beschikt weer over een goed gevoel. De afgelopen maanden waren voor de renner, na de breuk met Rabobank, een moeilijke periode. Gisteren tekende het talent een contract met Silence-Lotto, waardoor er voor hem een nieuwe periode is aangebroken.

"Het gevoel was meteen goed. Het oude hoofdstuk is afgesloten, nu is het tijd om aan een nieuw te beginnen", was de eerste reactie van Dekker. Marc Sergeant, ploegleider van Silence-Lotto, was erg blij met de komst van de Nederlander. "We wilden hem eigenlijk twee jaar geleden al hebben, maar toen waren we te laat. Thomas heeft laten zien dat hij heel veel kwaliteiten heeft. De Tirreno Adriatico en de Ronde van Romandië gewonnen. En zijn optreden van vorig jaar in de Tour de France was ook van hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat hij die lijn bij ons kan voortzetten."

Dekker zal bij Silence-Lotto vooral worden ingezet als kopman van de Ardense klassiekers, die in het voorjaar worden verreden. Bovendien moet hij Cadel Evans tijdens de Tour de France van 2009 gaan bijstaan. "We willen een ploeg hebben die Cadel tot de laatste berg kan bijstaan. In zijn eerste jaar bij ons lijkt dat voor Thomas de geschikte rol. Daarna kijken we wel verder."

Silence-Lotto had overigens een problemen met de discutabele bloedwaarden van Dekker. "Wij hebben het daarover gehad, maar de UCI heeft in een document aangegeven dat er niets aan de hand is. Dat is voor ons voldoende."