Doornbos, Bleekemolen in A1GP

Het Nederlandse A1GP-team rijdt komend seizoen voor het eerst met twee coureurs. Robert Doornbos en Jeroen Bleekemolen zullen om en om de bolide besturen.

Doornbos werd lange tijd gezien als een outsider voor het zitje. Teambaas Jan Lammers noemde enkele weken geleden nog Yelmer Buurman, Carlo van Dam, Arie Luyendijk junior en Renger van der Zande als voornaamste kandidaten.

"Dit is een hartstikke mooie gelegenheid die zich nu voordoet", zegt Doornbos. "Ik doe er alles aan om op het hoogste niveau in de autosport actief te zijn en mij op deze manier scherp en paraat te houden. A1GP past, zeker met de introductie van Ferrari, perfect daarin. Als er zich dan eventuele mooie kansen in Indycar of F1 voordoen ben ik in een positie om die meteen te benutten."

Bleekemolen zal tijdens de openingsrace in Zandvoort in de auto zitten, Doornbos zal in het Chinese Chengdu zijn debuut maken. Bleekemolen neemt daarna Maleisië, Indonesië, Portugal en de 29 maart voor zijn rekening, de locatie hiervan wordt nog bevestigd. Doornbos komt verder in actie bij de A1GP’s van Nieuw Zeeland, Zuid Afrika, Mexico en de seizoensfinale op het circuit van Brands Hatch.

Voor Bleekemolen word het zijn derde seizoen in de A1GP. "Ik ben ontzettend blij dat ik na mijn eerste contact met A1GP en A1 Team Nederland altijd betrokken ben gebleven en nu ook de nieuwe Ferrari A1GP-auto kan meemaken. Betere auto’s, betere banden, aanpassing in de reglementen. Het biedt ons denk ik weer een grotere kans optimaal te presteren. Na de test van vorige week ben ik enorm gemotiveerd en ik zie geen enkele reden waarom wij ons niet in het titelgevecht kunnen mengen komend seizoen. Ik ben dit jaar in de winning mood met de Le Mans overwinning en de Porsche Supercup titel en ik hoop dat ook mee te kunnen nemen naar A1GP. Ook ik heb veel vertrouwen in de combinatie met Robert en ben ervan overtuigd dat wij het beste in elkaar naar boven zullen halen."

Ook Lammers wil komend seizoen voor de titel gaan: "Zonder andere coureurs te kort te doen denk ik dat we met onze keus voor Robert en Jeroen echt een prachtig rijdersteam hebben. We hebben ook getracht te luisteren naar de wensen en voorkeuren van het publiek. De resultaten van zowel Robert als Jeroen spreken echter voor zich. Robert is natuurlijk gezegend door de magie van de Formule 1 en heeft ook in Champcar uitstekend gepresteerd en Jeroen heeft zowel binnen A1GP als daarbuiten veel laten zien. Met de ervaring van Jeroen in A1GP en de prestaties van Robert moeten beiden in staat zijn om echt resultaten neer te zetten.", aldus Lammers.