Lewis: "Kimi heeft geen ballen"

Met het curieuze einde van de Grand Prix van België achter de rug gaat de psychologische oorlogsvoering tussen Ferrari en McLaren een nieuw hoofdstuk in. Met twee punten voorsprong voelt Lewis Hamilton de hete adem van Felipe Massa in de nek.

Met die voorsprong heeft Hamilton nog altijd het voordeel boven Massa en dat zal zo blijven denkt de Brit. "Ik denk dat Massa nog altijd op achterstand staat. Hij zal verdomd hard moeten werken om mij bij te houden." Ook over huidig wereldkampioen Kimi Raïkkönen had Hamilton zijn mening.

Tijdens de Grand Prix van België wist Hamilton Kimi steeds dichter te naderen zonder al te veel risico te nemen. "Dat is nou eenmaal de manier waarop hij rijdt. Als je geen ballen hebt om op het laatste moment te remmen dan is dat jouw probleem. Aan het einde van de dag, in dergelijke regenachtige omstandigheden, wint de rijder die het meeste grip kan vinden en kan inhalen. Ik ben geweldig in deze omstandigheden."

Massa en Raïkkönen reageren er gelaten op. "Dit jaar zagen we enkele races waar Ferrari de bovenliggende partij was en sommige races waar McLaren de kaarten schudde. Wie er echt voordeel heeft weten we dus niet," aldus Massa. De Braziliaan geeft wel toe dat Ferrari in de regen nooit echt goed uit de verf komt. "Dit jaar hebben we vaak gezien dat we wat performance verliezen als het regent."