Spaanse tiener test voor Williams

Teamgenoot van Renger van der Zande, de Spanjaard Dani Clos, mag volgende week voor Williams testen. Het Formule 1-team zet hem op dinsdag in Jerez achter het stuur van de FW28.

De 19-jarige rijdt in het Formule 3 Euroseries-kampioenschap en staat daar zestiende in het klassement nu. Glos heeft nog nooit een Formule 1-wagen bestuurd, en hij is dan ook helemaal verguld met deze mogelijkheid van de Williams-renstal. "Ik ben hier heel blij mee en ik ben ervan overtuigd dat het een ongelofelijke ervaring wordt. Ik wil het team bedanken dat ze zoveel vertrouwen in mij hebben."

Dat Clos mag testen is wel opvallend gezien zijn magere resultaten in de F3 Euro-series. Hij heeft pas 8 punten heeft weten te halen, terwijl zijn teamgenoot, onze landgenoot Renger van der Zande, dit seizoen al twee races won en derde staat in de strijd om de titel met 37 punten. Blijkbaar zijn goede prestaties niet altijd graadmeter om voor een F1-test in aanmerking te komen.

Daar lijkt de Spanjaard niet echt mee te zitten: "Deze test zal mijn Formule 1-debuut betekenen en het is voor mij een eer dat ik dat mag doen bij Williams, want het is een team met een heleboel racehistorie. Ik hoop dat ik aan de verwachting kan voldoen."