Kieft: "Heitinga is Atlético waardig"

Wim Kieft is erg lovend over het spel van John Heitinga bij Atlético Madrid. Dit liet de voormalig profvoetballer zaterdag in zijn column weten. Hiermee keek hij ook nog eens terug op de prestatie van de Spanjaarden, het uitschakelen van Schalke 04 in de derde voorronde van de Champions League.

"Zowel nationaal als internationaal wordt dit een ploeg om rekening mee te houden. Atlético Madrid heeft niet de echte sterren, maar wel een stel topspelers," is in de column van Kieft te lezen. "Met als gevolg een boeiend elftal om naar te kijken. Goede voetballers, goede aanvallers en een sterke eenheid. Een ploeg die makkelijk wint en moeilijk verliest."

Kieft is daarom ook van mening dat Heitinga er goed aan heeft gedaan om voor Atlético Madrid te kiezen. "Een geweldige club, een geweldige stad en een geweldige competitie. Wat ik bovendien mooi van onze kersverse winnaar van de Gouden Schoen vind is zijn besef wat er bij Atlético van hem verwacht wordt. Je ziet dat wel vaker bij spelers die nieuw bij een club zijn. Om zich te bewijzen spelen ze heel geconcentreerd, simpel en nemen weinig risico's. Precies wat Heitinga bij Ajax regelmatig naliet."

Ook blikte Kieft nog even kort vooruit op de groepsfase van de Champions League, waarin Atlético Madrid tegen Liverpool, PSV en Olympique Marseille speelt, en de Spaanse competitie. "Zo zie je maar weer waar een goed overdachte transfer niet goed voor is. Verder kan PSV straks in de Champions League de borst dus natmaken. Maar niet alleen PSV. Ook Real Madrid en Barcelona zijn dit seizoen nog niet van Atlético Madrid af."