Webber wil onderzoek naar prestaties

Red Bull-coureur Mark Webber wil dat het team een onderzoek instelt naar de mindere prestaties van de afgelopen tijd. De afgelopen races eindigde het team niet in de punten en Valencia was met een twaalfde en zeventiende plaats geen uitzondering. Zusterteam Scuderia Toro Rosso daarentegen heeft wel een opgaande lijn te pakken.

"Het begon allemaal tijdens de test op Hockenheim," aldus Webber tegen Autosport.com. "Sindsdien zijn we aan het worstelen. We zijn niet competitief geweest in welke sessie dan ook, waar dan ook, in welke race dan ook."

"Het is dodelijk saai, maar we moeten echt heel veel dingen langs gaan lopen. Ik weet zeker dat we deze dagen veel boven water kunnen halen, maar jammer genoeg is de knock-outslag al uitgedeeld. Wij zitten in zo'n situatie: we hebben een soort gat in de boot op dit moment," aldus Webber die de Renault-motor niet de schuld gaf van de problemen.

In de stand om het constructeurskampioenschap staat Red Bull inmiddels zesde met een achterstand van zeventien punten op Toyota dat op plaats vier staat.