BMW onderzoekt problemen Heidfeld

Nick Heidfeld heeft dit jaar opvallend veel problemen met kwalificeren. Daarom gaat BMW-Sauber onderzoeken waar de problemen vandaan komen. In het onderlinge kwalificatieduel tussen Heidfeld en teamgenoot Robert Kubica staat het dit jaar 6-0 in het voordeel van de Pool.

Teambaas Mario Theissen omschrijft het probleem voor Heidfeld: "Nick heeft momenteel wat problemen in de kwalificatie. We moeten hem als team helpen om zo snel mogelijk uit dit dal te komen. Nick heeft vooral problemen om de banden op temperatuur te krijgen voor één snelle ronde. Op momenten dat Robert daar nog maar een beetje last van begint te krijgen, heeft Nick het meteen al heel erg moeilijk. Dit is iets wat we het hele seizoen al zien. Zodra hij zijn banden op temperatuur heeft, heeft hij nergens last meer van."

Hij vervolgt met: "Nick heeft van een bepaald element gewoon iets meer last dan Robert en we moeten ontdekken welk element dat is. Het is een kwestie van het verfijnen van de afstelling. Robert had vorig jaar een vergelijkbaar probleem. Toen hebben we ook samen naar het probleem gekeken en konden we met succes enkele tegenmaatregelen nemen."

Theissen verwacht dat de prestaties van Heidfeld zullen verbeteren en spreekt dan ook vertrouwen in de Duitser uit: "Nick zal de weg omhoog weer vinden. We weten hoe sterk Nick werkelijk is. Ik heb hem vaak onder druk zien staan en onder die omstandigheid presteert hij vaak het best. Ik weet zeker dat hij de situatie weer onder controle kan krijgen." Echter eist Theissen wel dat de prestatieverbetering van Heidfeld op korte termijn plaats moet vinden.