'Hiddink blijft in Rusland'

Volgens Cees van Nieuwenhuizen is er geen enkele mogelijkheid dat Guus Hiddink naar Chelsea vertrekt. Dat zei de zaakwaarnemer van de bondscoach van Rusland in The Times.

Hiddink is één van de favorieten om de onlangs op straat gezette Avram Grant op te volgen bij de verliezend Champions League-finalist. Grant was slechts acht maanden in dienst als hoofdtrainer bij de Londenaren, nadat José Mourinho opstapte. Van Nieuwenhuizen meent echter dat er geen sprake kan zijn van een mogelijk vertrek van Hiddink.

"Guus gaat echt niet naar Chelsea", aldus Van Nieuwenhuizen in The Times. "Het is gewoon geen optie, en is dat nooit geweest. Guus is de coach van Rusland en zal dat blijven tot en met het WK van 2010." Hiddink heeft een goede onderhouding met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich. Bovendien is de Russische miljardair nu al medeverantwoordelijk voor het salaris van de Nederlander als bondscoach. Dit voedt de geruchten dat de trainer uit Varsseveld alsnog naar Chelsea zal gaan.

Volgens de Engelse pers zijn onder meer ook Mourinho en Frank Rijkaard kanshebbers op de positie als trainer bij the Blues.