Rijkaard geeft anderen niet de schuld

Tijdens de persconferentie vooraf aan de wedstrijd van zondag tegen Real Mallorca, sprak Frank Rijkaard over zijn vertrek bij FC Barcelona. De coach neemt zelf de verantwoordelijkheid voor de mindere prestaties.

“Ik ben er de persoon niet naar anderen de schuld te geven. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de resultaten. Gezien de omstandigheden hebben alle spelers gedaan wat ze konden. Er is de laatste dagen ook veel gesproken over de voorzitter, maar hij kan de doelpunten niet maken”, aldus Rijkaard op de persconferentie.

De Nederlander ging nog verder: “Als de fans applaudisseren moeten ze dat doen voor de hele club, want we vormen n geheel. Dit seizoen viel er niet zoveel te juichen, want we hebben niet aan onze doelstellingen voldaan. Als er dan fluitconcerten zijn te horen, zijn die ook voor mij bestemd, want ik ben een onderdeel van het geheel.”

Rijkaard wil niet spreken over de negatieve zaken. “Ik besteed liever aandacht aan de goede dingen. De mensen met wie ik hier heb gewerkt, de vriendschappen, de nieuwe ervaringen; dat is het belangrijkste. Ondanks de moeilijke momenten is er altijd wederzijds respect geweest.”

Over zijn opvolger, Josep Guardiola, heeft Rijkaard ook nog zijn mening. “Ik heb veel respect voor Pep Guardiola. Ik denk dat het een goede keuze is.”