Uitslagen Spanje speelronde 36

In de 36e speelronde van de Spaanse competitie wist Real Madrid zijn slag te slaan in El Clásico, terwijl Villarreal zich verzekerde van de tweede stek.

Villarreal kon door het verlies van FC Barcelona de tweede plaats veilig stellen, als er gewonnen zou worden bij Recreativo de Huelva. El Submarino Amarilla, zoals de club uit Valencia genoemd wordt, had de nodige moeite met de degradatiekandidaat. Zo kon het in de eerste helft meermaals ternauwernood voorkomen dat doelman Diego López gepasseerd werd. Na rust stelden de bezoekers orde op zaken. De man in vorm, Nihat Kahveci, was weer eens degene die de score opende. Ondanks het doelpunt van de Turk bleef het bikkelen voor Villarreal. Tot de beslissende treffer althans, die een kleine tien minuten voor tijd werd binnengewerkt door invaller Guille Franco.

In Barcelona ontmoetten de kleine broertjes van de aartsrivalen elkaar. Club Atlético de Madrid, nog altijd strijdend voor Champions League-voetbal, begon zeer aanvallend tegen Espanyol. De thuisclub kent een bijzonder slechte periode; waar in de eerste seizoenshelft nog CL-voetbal mogelijk leek hoopt de club nu op de Intertoto. Het kwam echter in eigen huis op achterstand tegen Atlético, door een treffer van Kun Agüero. Nog voor Espanyol iets terug kon doen hadden Los Rojiblancos via Diego Forlán de tweede er al in liggen. De thuisclub had vervolgens lange tijd het beste van het spel, maar gescoord werd er niet meer: 0-2.

In de strijd tegen degradatie pakte Valencia kostbare punten tegen directe concurrent Real Zaragoza. In Mestalla was David Silva de enige doelpuntenmaker. Getafe leek onderin te blijven hangen toen Almería na elf minuten al 0-2 voor stond. De mannen van Michael Laudrup toonden echter veerkracht en eindigden onder meer twee goals van Manu del Moral met een 4-2 zege. Real Racing Club de Santander faalde in het belangrijke duel met Sevilla. Doordat de Andalusiërs met 0-3 zegevierden lijkt de stunt om de Champions League te halen niet meer mogelijk.