Lokhoff kan bijtekenen

Excelsior wil door met trainer Ton Lokhoff. De Brabander kan ondanks degradatie dit seizoen zijn aflopende contract met één jaar verlengen.

Directeur Simon Kelder sprak pas gisteren met de coach. Eerst wilde Kelder afwachten in welke divisie zijn club zou spelen, na die beslissing ging hij een week met vakantie. Lokhoff zelf heeft al eerder gezegd graag te willen blijven en had er alle vertrouwen in dat de club dat ook wilde. "Als ze niet met me verder waren gegaan, hadden ze dat wel eerder aangegeven," aldus de 48-jarige oefenmeester. "We zouden met elkaar gaan zitten als de tijd daarvoor rijp was. Dat is nu gebeurd. Er is nog niets getekend, maar ik verwacht wel dat we eruit komen."

Afgelopen tijd verschenen er in de media vele namen van trainers die Lokhoff zouden vervangen. "Je moet iemand beoordelen op zijn manier van werken," hekelt Kelder de pers. "Dat heeft Lokhoff tot grote tevredenheid van ons gedaan. Het wil toch niet zeggen dat hij geen goede trainer is omdat we toevallig zijn gedegradeerd? We hebben dit seizoen 27 punten gehaald. Met dat aantal had je er ook in kunnen blijven."

Ook vindt de directeur dat de kritiek op de speelwijze onterecht is. "Daar zijn we dit seizoen achtentwintig keer toe gedwongen door tegenstanders die sterker waren dan wij. Ik hoop dat we volgend jaar ander voetbal kunnen spelen."

Lokhoff wil volgend jaar aanvallender gaan spelen. "Ik speel het liefst op de helft van de tegenstander. Ik kan de kritiek wel een beetje begrijpen. Ik wil zelf ook altijd aanvallend voetbal spelen. Maar je moet wel realistisch blijven. Je kunt in de eredivisie niet als een kip zonder kop gaan voetballen. Ik hoop dat we volgend seizoen de tegenstanders wel onze wil op kunnen leggen."

Tevens wil de trainer volgend jaar voor de titel in de Jupiler League gaan. "We hebben twee jaar aan de Eredivisie geroken. Dan wil je zo snel mogelijk weer terug. We zullen zien hoe de selectie er precies uit ziet als we op 7 juli weer beginnen. De leegloop valt volgens mij wel mee, al moet de carrousel nog op gang komen. Maar ik denk dat we voor eerste divisie-begrippen straks een aardige spelersgroep hebben. Vooral in aanvallend opzicht. Met Geert den Ouden, Johan Voskamp, Tjeerd Korf, Michel van Guldener, Rober Braber en Eldridge Rojer die terugkomt van zijn blessure, hebben we aardig wat scorend vermogen."

Ryan Koolwijk kan voor drie jaar tekenen bij de degradant. De 22-jarige middenvelder speelde afgelopen jaar op amateurbasis op Woudenstein en dat beviel de Rotterdammers, waarop ze hem willen vastleggen.