Stam zei blinde vink

Hoewel hij normaal gesproken niet graag klaagt over scheidsrechters, deed Ernie Brandts dat dinsdagavond wel. Nadat NAC Breda met 3-0 verloor van FC Twente, en scheidsrechter Pieter Vink twee Bredase spelers rood had gegeven, trok Brandts zijn mond open.

"Ik heb geen zin mijn mond te blijven houden over scheidsrechters", begon Brandts refererend aan de rode kaarten van Patrick Mtiliga en Ronnie Stam. "Bij Patricks tweede gele kaart loopt Denneboom tegen hem aan en denkt Vink eerst een halve minuut na. Pas nadat Hersi had geageerd, trekt hij geel."

Over Stams rode kaart: "Een speler van Twente komt met gestrekt been in op Ronnie, Vink doet niks en dan roept Ronnie blinde. Niet goed natuurlijk, maar als scheidsrechter moet je zoiets ook aanvoelen, ook al is dat moeilijk. Maar Vink zegt mafketel en zeikwijf tegen Amoah, zonder dat je daar iets aan kunt doen. Dat mag kennelijk wel. Je kunt hem niet van het veld sturen. Maar als Stam zich even laat gaan, wordt hij meteen weggestuurd."

"Met 1-0 hadden we nog een kans gehad in Breda, nu wordt het wel erg moeilijk. Dit is niet de eerste keer dat Vink ons benadeelt. Tegen Feyenoord in de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker heeft hij ons ook een strafschop onthouden."