[NASCAR] Uitslag Samsung 500

Voor de derde maal dit seizoen in zeven races was het Carl Edwards (#99) die als eerste de finish bereikte. Ditmaal was de Roush-Fenway Ford-coureur de sterkte tijdens de Samsung 500 op de Texas Motor Speedway.

In de slotfase van de race waren er nog maar negen wagens die in dezelfde ronde reden als Edwards. Toen met nog twee ronden te gaan er een cautionvlag viel, betekende dit dat er nog één en laatste herstart zou volgen van twee rondes, ook wel een green-white-checker genoemd. Omdat de race nu twee ronden langer werd dan de geplande 335 rondes, werd er gevreesd of er wel voldoende benzine aanwezig was in de bolides van de coureurs. Jimmie Johnson (#48) die tweede lag kon hierdoor geen vuist maken bij de laatste restart en moest Edwards laten gaan om zelf alsnog als tweede te eindigen.

De polesitter van de wedstrijd, Dale Earnhardt jr. zag zijn race langzaam wegglippen omdat zijn wagen een steeds slechtere weglegging kreeg tijdens de race. Aanpassingen tijdens de pitstops bleken niet te werken en Earnhardt jr. finishte uiteindelijk op een kleurloze twaalfde plek. Jeff Gordon (#24) viel ook op, ditmaal niet omdat hij weer eens won (inmiddels 81 overwinningen), maar omdat hij voor de tweede keer in zijn vijftienjarige carrière in de topserie van de NASCAR op de allerlaatste plaats eindigde. Gordon had veel moeite met de afstelling van zijn wagen en maakte daardoor in het begin van de race een, voor hem zeldzame, spin waarbij zijn wagen te zwaar beschadigd raakte om verder te kunnen.

In de laatste bocht van de laatste ronde kwamen Denny Hamlin (#11) en Clint Bowyer (#07) nog in aanraking met elkaar waarbij Bowyer in de muur belandde. Wonder boven wonder raakte niemand anders betrokken bij deze aanvaring en finishten beide heren respectievelijk als vijfde en tiende.

Submitter:  Bron: FOK!Sport