Verbeek gepresenteerd bij Feyenoord

Gertjan Verbeek heeft vanochtend een contract getekend bij Feyenoord. De huidige trainer van SC Heerenveen tekende voor drie seizoenen in Rotterdam.

"Ik ben blij en verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is", aldus Verbeek. "Tijdens mijn gesprekken met de clubleiding heb ik een goed gevoel gekregen en bovendien kan ik me goed vinden in het bestaande beleidsplan. Ik heb er zin in."

Volgens Eric Gudde, de algemeen directeur van Feyenoord, stond Verbeek bovenaan het lijstje. "Toen begin februari duidelijk werd dat Bert van Marwijk naar de KNVB zou gaan, hebben we direct een profielschets gemaakt. Hierna besloten we met één man in gesprek te gaan en dat was Gertjan Verbeek. We hebben vervolgens een reeks gesprekken met hem gehad en ons totaalbeeld verrijkt door hem een praktisch assessment te laten doen, waarna we een akkoord bereikten. Wij denken dat de match Feyenoord-Verbeek een hele goede kan worden."

Ook technisch directeur Peter Bosz had lovende woorden voor de nieuwe trainer. "Bij Heracles Almelo maakte ik al van dichtbij mee hoe Gertjan werkt. Toen ik daar kwam, stond er een goede organisatie. Dat was zijn verdienste", aldus Bosz. "De teams die Gertjan onder zijn hoede gehad heeft, speelden allemaal verantwoord aanvallend voetbal. Ik denk dat hij, ook qua karakter, perfect bij Feyenoord past. Of zijn gebrek aan ervaring bij een topclub een risico met zich meebrengt? Ach, je hebt natuurlijk nooit een garantie dat iets goed gaat, maar wij durven het aan om hem deze kans te geven. Ooit moet toch de eerste keer zijn voor hem, elke toptrainer moet ooit de stap maken naar een topclub. Natuurlijk zal Gertjan hier een aantal dingen meemaken die nieuw voor hem zijn, maar wij zijn er van overtuigd dat hij klaar is voor deze stap."

De stap van Heerenveen naar Feyenoord is volgens Verbeek niet heel groot. "Nationaal gezien is Heerenveen ook een grote club, die steeds ambitieuzer geworden is. Dat brengt ook druk met zich mee. Bovendien denk ik dat druk niet van buitenaf komt, maar uit jezelf. Je legt jezelf de druk op om maximaal te presteren."

Verbeek, die nu in een boerderij in Friesland woont, zal in elk geval wel moeten verhuizen. "Tsja, het is geen doen om elke dag op en neer te karren vanuit Jubbega", lacht hij. "Ik zal dus maar een woning in de Randstad gaan zoeken."