Button niet blij met Coulthard

Jenson Button had gisteren niet bepaald een leuke middag tijdens de Grand Prix van Bahrein. Toen hij David Coulthard wilde inhalen, verloor hij zijn voorvleugel en dat leidde het einde van de race in voor de Honda-coureur.

Button begon vanaf de negende startplek en zijn doel was punten. "De start verliep nog goed, want ik kon een aantal plaatsen winnen", aldus de Brit. "Wat er vervolgens in bocht vijf gebeurde weet ik niet precies, maar ik had in ieder geval een lekke band en moest naar de pits. Eigenlijk ruïneerde ik daarmee meteen mijn race. Na de pitstop voelde de auto zeer goed aan, dus ik vond het zeer jammer dat we inmiddels zo ver teruggezakt waren."

In de twintigste ronde werd de Honda vooruit de pitbox ingeduwd. Een rondje daarvoor was er een nieuwe neus gemonteerd na een aanvaring met David Coulthard. De schuldige aan de crash was de Schot volgens de Engelsman."Ik was een seconde per ronde sneller dan Coulthard. Bij het uitkomen van de snelle chicane wist ik bij hem te komen en hij ging aan de kant. Daarna realiseerde hij zich dat ik in de buurt zat en reed hij weer de racelijn op, maar toen was het al te laat. Hij stuurde nog voor de apex in en ik kon mijn auto niet snel genoeg afremmen."

In Australië raakten Massa en Coulthard elkaar en ook toen had de Schot de schijn tegen zich. Dus vroeg men de Honda-coureur Button of zijn Red Bull-collega misschien niet in zijn spiegels keek: "Dat is het probleem. Hij kijkt juist wel in de spiegels. Ik zag een gat toen ik wilde remmen, maar toen sneed hij me en het was te laat."