Cardiff City bereikt FA Cup-finale

Cardiff City treft Portsmouth in de finale van de FA Cup. Beide ploegen scoorden eenmaal tegen hun tegenstanders in de halve finales, respectievelijk Barnsley en West Bromwich Albion.

Het Wembley Stadium was twee dagen na elkaar het strijdtoneel voor de FA Cup. Zaterdag was het Portsmouth dat aan het langste eind trok tegen West Bromwich Albion. Het duel was niet halve finale-waardig, maar er moest toch een winnaar komen. Er zou slechts één treffer vallen, ondanks een hoop halfbakken kansen. Nwanwko Kanu maakte tien minuten na rust de enige goal.

Een dag later nam het Cardiff City van Glenn Loovens en Jerrel Hasselbaink het op tegen reuzendoder Barnsley FC. De Welshe ploeg nam al snel de leiding door een mooie volley van Joe Ledley. Barnsley kwam er in de tweede helft pas aan te pas, maar kon het net niet vinden. Cardiff vergat het af te maken, waardoor het spannend bleef. De beste kans van de wedstrijd werd echter in het zijnet gewerkt door Kayode Odejayi, waardoor Cardiff op 17 mei wederom naar Wembley mag.

Submitter:  Bron: FOK!sport