Lúcio vertrekt mogelijk bij Bayern

Lucimar Ferreira da Silva, beter bekend als de verdediger Lúcio, heeft aangegeven dat hij Bayern München aankomende zomer best eens zou kunnen verruilen voor een andere club.

In 2000 kwam de Braziliaanse verdediger over van SC Internacional, en tekende een contract bij Bayer Leverkusen. Vier seizoenen later werd hij ingelijfd door Der Rekordmeister. Ondertussen staat de interlandteller van Lúcio op zeventig optredens voor Brazilië. Sinds 2006 is hij tevens aanvoerder van de nationale ploeg. Lúcio heeft nu zelf gemeld dat er best een mogelijkheid is dat hij aankomende zomer vertrekt uit München. Naar verluidt is FC Barcelona geïnteresseerd in de diensten van de 29-jarige verdediger. Spaanse bronnen meldden dat de Catalaanse club de verdediger reeds een vierjarig contract zou hebben aangeboden.

"Ik heb eerder al eens gezegd dat de Spaanse, Italiaanse en Engelse competities zeer interessant zijn voor mij. Dat zijn toch de drie grootste in de wereld", legt hij uit. "Mocht er interesse zijn vanuit die landen dan zou ik gevleid zijn. Bayern heeft wel gezegd dat ze me graag willen behouden, maar dat zegt iedere club tegen spelers die nog onder contract staan. Mocht er daadwerkelijk belangstelling zijn van andere clubs dan wordt er vaak vrij snel een oplossing gevonden."