Uitslagen Engeland speelronde 18

Dit weekend werd in de Engelse competitie de achttiende speelronde afgewerkt. Hieronder zijn alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de volgende speelronde terug te vinden.

Liverpool wint eenvoudig van Portsmouth
Liverpool is er zaterdag in geslaagd om van Portsmouth te winnen. Na negentig minuten stond er 4-1 voor The Reds op het scorebord, waardoor de achterstand op koploper Arsenal nog altijd zeven punten bedraagt.

Yossi Benayoun opende na een kwartier spelen de score. Enkele minuten daarvoor had Dirk Kuijt ook een goede mogelijkheid om de eerste treffer van de wedstrijd te maken. Drie minuten later verdween de bal via Sylvain Distin, speler van Portsmouth, achter zijn eigen doelman. De verdediger kon de inzet van Fernando Torres niet keren. In het tweede deel van de wedstrijd leken de bezoekers meer in zichzelf te geloven. Dit leverde prompt een treffer op. Benjamin Benjani promoveerde de assist van Nwanko Kanu tot doelpunt. Uiteindelijk velde Torres het oordeel over Pompey door twee keer te scoren.

Penalty bezorgt Manchester United zege
Manchester United heeft afgelopen weekend met 2-1 van Everton gewonnen. Lange tijd leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase kregen The Mancunians een strafschop, die door Christiano Ronaldo werd benut.

Diezelfde Ronaldo was ook verantwoordelijk voor de eerste treffer van de middag. Lang konden de mannen van trainer Sir Alex Ferguson niet van de voorsprong genieten. Slechts vijf minuten later bracht Tim Cahill zijn ploeg weer terug in de wedstrijd door de gelijkmaker binnen te tikken. In de tweede helft zorgde een overtreding van Steven Pienaar op Ryan Giggs ervoor dat de bal op de stip werd gelegd. Ronaldo stond achter de bal en maakte geen fout. Door deze treffer is Manchester United nu al negen thuiswedstrijden ongeslagen.