Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 12

Wekelijks zal FOK!sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de twaalfde speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A ging er gisteren door het slechte weer maar één wedstrijd door. Elinkwijk won met 2-0 van DWV. De spelers hadden, vooral in de eerste helft, last van het weer. Desalniettemin stond het na 45 minuten al 2-0, dankzij treffers van Ralf de Haan en Rick van de Graaf. Elinkwijk neemt door de overwinning afstand van de gevarenzone. DWV zakt daarentegen weer verder weg op de ranglijst.

In de Hoofdklasse B zorgde de nummer dertien, Geldrop, voor een verrassing door met 3-3 gelijk te spelen tegen koploper DESK. Aanvankelijk leek DESK de wedstrijd te gaan winnen nadat het op een 3-1 voorsprong kwam. Maar door doelpunten van Plugers en De Wit kwam Geldrop alsnog langszij. SV Meerssen steeg naar de derde plaats op de ranglijst dankzij een 1-0 overwinning op Deurne. Opvallend was dat Meerssen een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde. Deurne staat door de nederlaag nu vierde.

UDI´19 pakte in de blessuretijd nog een punt van Dijkse Boys. In Helmond werd het uiteindelijk 2-2. Een kwartier voor tijd stond Dijkse Boys nog met 2-0 voor. De overige wedstrijden in de Hoofdklasse B werden door de slechte weersomstandigheden afgelast.

In de Hoofdklasse C gingen de meeste wedstrijden, ondanks het slechte weer, wel gewoon door. Koploper WKE won met 3-0 van Sneek. Sneek speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Wybren Visser. De Treffers steeg naar de tweede plaats dankzij een 4-0 overwinning op Rheden. De Treffers was oppermachtig en had binnen twee minuten twee goede kansen. Nadat Bochem oog in oog met de Rhedense doelman had naast geschoten, was Echargui wel succesvol. Echargui en Suppers raakten in de eerste helft nog paal en lat. In de tweede helft wist De Treffers het krachtsverschil wel in duidelijke cijfers uit te drukken.

WSV boekte de tweede overwinning van het seizoen door met 2-1 te winnen van SC Enschede en droeg de rode lantaarn meteen over aan de tegenstander. De Tukkers begonnen sterker aan de wedstrijd en kwamen enigszins tegen de verhouding in op achterstand. Maar de gelijkmaker na de pauze viel op een moment dat WSV de bovenliggende partij was. WSV bleef na de pauze de betere ploeg en boekte dankzij een treffer van Miquel Huigen een belangrijke overwinning.