McLaren verliest hoger beroep

McLaren Mercedes heeft het aangespannen hoger beroep verloren. De Britse renstal wilde met het hoger beroep een eerdere uitspraak van de FIA omtrent de uitslag van de Grote Prijs van Brazilië aanvechten.

De FIA besloot toen dat er onvoldoende bewijs voorhanden was om Robert Kubica, Nick Heidfeld en Nico Rosberg uit de uitslag te halen. McLaren beweerde dat beide teams met te lage brandstoftemperaturen hadden gereden en dat alle drie coureurs uit de einduitslag moesten worden gehaald. Mocht dat wel gebeurd zijn dan zou de wereldtitel naar Lewis Hamilton gegaan zijn. McLaren tekende tegen deze beslissing beroep aan maar is in het ongelijk gesteld door het International Court of Appeal.

De beslissing heeft tot gevolg dat Kimi Räikkönen wereldkampioen blijft. Het beroep diende gisteren, vandaag kwam de uitspraak van het hof. Nadat het documenten en bewijszaken bekeken had en met de berokkenen partijen gesproken had besloot het hof dat er onvoldoende aanleiding is om het eerdere vonnis te herroepen. Daarmee komt een einde aan de vier weken durende vraag wie nu werkelijk de wereldkampioen is.