Hesp: "Stekelenburg logische opvolger"

Ruud Hesp is van mening dat Maarten Stekelenburg de ideale opvolger van Edwin van der Sar is. De keeperstrainer van het Nederlands Elftal zegt dat ons land zich geen zorgen hoeft te maken als de recordinternational definitief afscheid neemt.

"Met Maarten Stekelenburg hebben we de logische opvolger voor Van der Sar al in huis," liet Hesp in een reactie weten. "In de wedstrijden waar Van der Sar ontbrak, heeft Maarten het al heel goed gedaan. Vooral in Roemenië, waar hij moest keepen onder moeilijke omstandigheden, deed hij het goed."

Hesp, die in het verleden bij onder andere FC Barcelona en Roda JC speelde, vindt dat Stekelenburg zich uitstekend aan het ontwikkelen is. "In het begin van zijn carrière kende hij nogal wat blessureleed, maar daar heeft hij nu gelukkig weinig last meer van. Alleen brak Maarten laatst zijn vinger, maar twee weken later stond hij er alweer. Dat tekent zijn klasse."

Toch zijn er naast Stekelenburg nog een aantal keepers die Van der Sar mogelijk op zouden kunnen volgen. Ook zij beschikken namelijk over een bovengemiddeld talent. "Er komt een goede lichting aan. Neem nou jongens als Waterman, Krul en Vermeer. Dan heb je ook nog een Velthuizen die goed in vorm is. We hoeven ons echt geen zorgen te maken over de toekomst. Met de Nederlandse keepers komt het wel goed."