Drenthe: "Soms mis ik Feyenoord"

De carrière van Royston Drenthe bij Real Madrid is er een met vallen en opstaan. In tegenstelling tot Feyenoord en Jong Oranje is zijn status bij de Spaanse club heel anders. Met enig regelmaat zit Drenthe niet bij de selectie waardoor hij op de bank of de tribune moet plaatsnemen. "Eerlijk gezegd mis ik Feyenoord soms als ik even rustig alleen op de bank zit."

Vanavond tegen Jong Macedonië kan de middenvelder zijn 'bankstatus' even van zich afschudden, want in Oranje is zijn basisplaats onomstreden. "Als voetballiefhebber wil je altijd spelen, maar ik ben nog steeds blij dat ik de stap naar Real Madrid heb gemaakt," aldus Drenthe. "De keuze om naar Real te gaan was er één van nu of nooit. Om als 20-jarige met zulke goede voetballers om je heen te spelen, is een droom die uitkomt. Ik leer heel veel op de trainingen. Ook het leven in Madrid maakt heel veel goed."

De oud-Feyenoorder is de afgelopen maand niet verder gekomen dan twee korte invalbeurten. In een gesprek met de clubleiding werd aan Drenthe uitgelegd dat hij geduld moet hebben en ook mede-speler Ruud van Nistelrooy sprak dezelfde woorden uit. "Volgens de clubleiding ben ik één van de toekomstige talenten van de club. Ik heb een goede band met Ruudje. Hij heeft gelijk door te stellen dat ik rustig en geduldig moet blijven. Het zijn wijze woorden die ik wil horen."