Brawn: "Nieuwe uitdaging nodig"

Gisteren werd bekend gemaakt dat voormalig technisch directeur van Scuderia Ferrari, Ross Brawn, bij het team van Honda Racing F1 aan de slag gaat. Brawn, die afgelopen seizoen niet actief was in de Formule 1, verklaarde dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is.

Eerder liet de 52-jarige Brit weten dat hij na zijn sabbatical year terug wilde keren bij de Italiaanse renstal. Brawn: "Het feit dat Ferrari niet in een crisis verkeerde, maakte een terugkeer naar Ferrari minder aantrekkelijk voor me", maakte Brawn duidelijk tegenover persbureau Reuters. "Ferrari heeft afgelopen seizoen goed gepresteerd en zal het dankzij een goede organisatie ook volgend jaar goed doen. In mijn nieuwe functie zal ik proberen Ferrari te verslaan."

Brawn vervolgde: "Het was niet alleen het gevoel dat de uitdaging bij Ferrari niet groot genoeg was, ook om persoonlijke redenen blijf ik liever in Engeland. Ik heb een mooi jaar achter de rug en ik heb mijn familie opnieuw leren kennen. Alleen als de omstandigheden heel speciaal waren geweest, zou ik misschien hebben besloten naar Ferrari terug te gaan."