Ecclestone: "Hamilton moest kampioen worden"

Lewis Hamilton kan morgen tijdens de Grand Prix van China zijn eerste wereldtitel pakken, tot tevredenheid van F1-baas Bernie Ecclestone.

"Het is voor mij pijnlijk duidelijk geworden dat Lewis de juiste persoon is om wereldkampioen te worden," aldus Ecclestone. "Mijn grootste zorg was dat hij het kampioenschap niet zou gaan winnen." Volgens Ecclestone komen de andere rijders te weinig op voor de Formule 1, in tegenstelling tot de Brit die de Engelse fans op de banken krijgt. "Kimi Räikkönen praat haast tegen niemand en doet niets voor de sport. Het zelfde voor Fernando Alonso, tweemaal wereldkampioen geworden maar ook hij doet niets voor de sport."

Tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag met de teammanagers werd gevraagd wat men vindt van de uiteindelijke winst van Hamilton. Ferrari-teambaas Jean Todt: "Normaal gesproken rijdt een getalenteerd coureur zijn eerste jaar niet voor een winnend team met een uitstekende auto, maar hij wel. Dat was voor hem een mogelijkheid en van die mogelijkheid heeft hij goed gebruik gemaakt. Daar kan ik alleen maar respect voor opbrengen."