Coach smeekt om ontslag

Voetbalclub Orlando Pirates kan na vier wedstrijden op zoek naar een nieuwe coach. De Zuid-Afrikaanse club verloor al drie wedstrijden en trainer Bibey Mutombo trok zijn conclusies daaruit en stapte op. Niet alleen vanwege de slechte resultaten, maar vooral door de bedreigingen van supporters van de club.

"Op dit moment vrees ik voor mijn veiligheid. En als gevolg daarvan is mijn gezondheid ook nog flink verslechterd", aldus de trainer. De afgelopen weken maakten de aanhangers van de club uit Johannesburg duidelijk niet blij te zijn met de prestaties van hun favorieten.

Trainer Mutombo kreeg een woeste menigte achter zich aan na de nederlaag tegen Bidvest Wits. Per politiewagen moest de trainer in veiligheid worden gebracht. En afgelopen weekeinde richtten de fans wederom hun woede op de trainer, ditmaal na de 2-1 nederlaag tegen Golden Arrows.

Daarnaast luistert de selectie ook niet meer naar Mutombo. "Het ongezonde klimaat dat in de ploeg heerst, staat mij niet toe mijn beroep kalm uit te oefenen. Om die reden vraag ik u mijn ontslag te accepteren", smeekte Mutombo voorzitter Khoza.