Contador mogelijk naar Astana

Als de Kazachse autoriteiten er in slagen om het contract met Marc Biver te beëindigen, dan zal Johan Bruyneel het roer bij Astana overnemen. Bovendien is het dan een kwestie van dagen voordat Alberto Contador en Levi Leipheimer bij deze wielerploeg zullen tekenen.

Halverwege 2006 werd Astana opgericht met als doel om Alexandre Vinokourov een helpende hand te bieden. Al snel verdwenen diverse sponsors zoals Liberty Seguros en Würth, omdat de naam van de ploegbaas, Manolo Saiz, was gevallen bij het omvangrijke dopingschandaal rond de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes. Hierdoor leek het er op dat Vino op straat kwam te staan, maar de Kazachse politiek greep in. Bovendien kreeg de wielerformatie financiële steun van een aantal grote bedrijven. Uiteindelijk droeg de ploeg de naam van de hoofdstad van Kazachstan, Astana.

Dit seizoen had het er alle schijn van dat Astana werd opgeheven. Vinokourov en Andrei Kasheskin werden namelijk betrapt op het gebruik van verboden middelen. De regering van Kazachstan is nu van plan om jonge talenten in het peloton te houden en een nieuwe start met Bruyneel te maken. Deze ploegleider slaagde er in om zeven keer met met Lance Armstrong en eenmaal met Contador de Tour de France te winnen.