[GP2] Eindelijk punten voor Ho-Pin Tung

Het GP-2 weekend op het Circuit van Spa-Francorchamps gaf Ho-Pin Tung eindelijk loon naar werken. Een vierde plaats in de tweede race op zondagochtend en een achtste plek in de eerste race. De Nederlandse Chinees eindigde de race op zondag vlak achter de top drie, zijn rondetijden waren perfect en zijn prestaties tonen een duidelijk opgaande lijn.

"Alles ging goed, het was een foutloze race, behalve mijn start," vertelt Ho-Pin Tung. "In negen van de tien keer zijn mijn starts prima, dit was die ene keer." Bij de start verloor Ho-Pin vier plaatsen, waarvan hij er in de race een terug kon pakken, door een ferme uitremactie in Les Combes, op hoge snelheid. "De laatste race van het seizoen, over veertien dagen in Valencia, dan moet het een podiumfinish worden!"

Ho-Pin Tung legde zich niet neer bij zijn verloren plekken direct na de start van de tweede race. Aan het einde van de race vocht hij een verbeten gevecht uit met kampioenschapleider Di Grassi. "Twee keer attaqueerde ik hem, de laatste keer in de laatste ronde in de busstop chicane," waarmee Ho-Pin Tung liet zien dat hij op het hoogste niveau kan meestrijden.

De race op zaterdag, die Ho-Pin Tung begon vanaf een dertiende plek, wist de Chinese coureur met zijn eerste puntenfinish af te sluiten, achtste. "Voor de pitstops was ik niet tevreden over de auto, maar met nieuwe banden ging het een stuk beter, daar lag het dus aan."

Het Ardennencircuit is lang, zwaar en uitdagend voor de rijders. De bocht Raidilllon heeft de naam dat hij de mannen van de jongens scheidt. Alleen de hele groten houden hier het gas helemaal open. "Echt adembenemend is de Raidillon; het is echt super om daar volgas door heen te gaan," aldus Ho-Pin.