Grosjean mogelijk Renault-testcoureur in 2008

De kans is groot dat Romain Grosjean vanaf volgend jaar testcoureur bij het team van Renault is. Volgens Flavio Briatore, de teambaas van de Franse renstal, staat Grosjean bovenaan het lijstje van mogelijke opvolgers van Nelson Piquet Jr.

Piquet Jr. is momenteel nog testrijder bij Renault, maar de jonge Braziliaan zal het vanaf volgend jaar te druk hebben met andere werkzaamheden. Het Franse team is daarom druk op zoek naar een vervanger en volgens teambaas Briatore is Grosjean de huidige favoriet. Het team zelf is minder overtuigend en kan alleen melden dat de Fransman een van de kanshebbers is op het zitje.

Grosjean rijdt dit jaar in de Formule 3 EuroSeries, waarin hij momenteel de leiding heeft. Vanaf volgend seizoen lijkt hij echter te gaan promoveren naar de GP2 Series. Het topteam ART Grand Prix lijkt interesse te hebben in de Fransman.

Grosjean, die momenteel al deel uitmaakt van het Renault Drivers Development Programme, lijkt in ieder geval nog niet zeker te zijn van zijn testplek binnen Renault. Hij heeft nog nooit eerder in een Formule 1-bolide gereden. Renault zal naar alle waarschijnlijk Grosjean eerst een aantal testrondes laten rijden eer ze hem officiële testrijder maken.

Een ding lijkt in ieder geval duidelijk geworden: Nelson Piquet Jr. zal volgend jaar geen testrijder meer zijn bij Renault. Naar alle waarschijnlijkheid zal het jonge talent gaan racen voor Williams of Renault.