R. Koeman: " We gaan beter voetbal spelen"

Ronald Koeman, trainer van PSV, begint volgende week aan het nieuwe seizoen die hij voor een groot deel naar zijn hand heeft kunnen zetten. Een aantal bepalende spelers vertrokken, maar hiervoor in de plaats kwamen een aantal jeugdige talenten terug.

"Ik denk dat we iets minder degelijk zijn dan vorig seizoen, maar dat we wel beter voetbal kunnen gaan spelen. Al wil dat niet zeggen dat je ook meer resultaat behaalt", liet Koeman woensdag weten.

Afgelopen weekend was PSV actief op een Russisch voetbaltoernooi. De jonge ploeg van Koeman wist daar te winnen van een aantal pittige tegenstanders, namelijk AC Milan en Real Madrid. Koeman: "Dat zegt nog niets. Al is het wel lekker voor het zelfvertrouwen. Ik denk dat we heel goed hebben ingekocht en dat er een goede mix staat van jeugdig talent en ervaring. De balans in het elftal is goed."

Het komende jaar zal voor Koeman belangrijk worden. Vorig seizoen bouwde de oefenmeester namelijk een selectie op de restanten die Guus Hiddink achterliet. Zo beschikte hij nog over de inmiddels gestopte Philip Cocu en de naar Chelsea vertrokken Alex. "Nu staat er een elftal dat wat beter past bij mijn filosofie", vervolgde Koeman zijn verhaal. "We staan er niet slecht voor, maar het team heeft nog wel wat tijd nodig."

Koeman denkt overigens dat de strijd om de titel spannend gaat worden. De oefenmeester denkt dat vier clubs de meeste kans hebben. "Bij Feyenoord heeft natuurlijk de grootste ommezwaai plaatsgevonden, al is het afwachten of ze al snel een geheel zullen zijn. Maar het is zeker een team dat meedoet om de titel. Bij Ajax is een aantal spelers vertrokken en het zit ze tot op heden niet mee op de transfermarkt."

Ook AZ is in de ogen van de trainer een kanshebber. "Niet om de druk daar te leggen, maar ze hebben de minste mutaties gehad en voor ongeveer 12 miljoen euro twee nieuwe spitsen gekocht."