Liuzzi kijkt al naar andere teams

De kans is groot dat Vitantonio Liuzzi zijn racezitje bij Scuderia Toro Rosso volgend jaar moet afstaan aan Sébastien Bourdais. Liuzzi is daarom al bij andere teams aan het flirten voor een plekje bij een ander team voor volgend jaar.

Als Bourdais deel gaat uitmaken van het dochterteam van Red Bull Racing, zijn alle plekken bij Red Bull al bezet voor 2008. Alhoewel het nog niet zeker is dat het Franse talent volgend jaar zijn plek inneemt, bereidt Liuzzi zich er wel op voor. "Ik weet niet of al die speculaties waar zijn," aldus de Italiaan. "Ik ben me natuurlijk wel van die mogelijkheid bewust en kijk nadrukkelijk rond binnen andere teams. Ook ben ik wel met sommigen aan het praten, maar dat is eigenlijk altijd wel zo. Er steekt hier echter meer achter," speculeert de 26-jarige zelf. "Vanaf onze aanstelling is er een torenhoge druk op mij uitgeoefend. De teamsfeer was niet goed stelt men nu, maar er zijn gewoon grote problemen met deze auto."

Dat de STR-02 een erg onbetrouwbare auto is, valt niet te ontkennen. Liuzzi is inmiddels al acht wedstrijden op rij uitgevallen, in de meeste gevallen door technische mankementen. De Italiaan staat echter bekend als een erg snelle coureur. Hij imponeerde al eerder op het WK karts en in de Formule 3000. Hij is daarom vastberaden om in de Formule 1 werkzaam te blijven.

Liuzzi vindt dat hij op dit moment een betere rijder is dan teamgenoot Sebastian Vettel, die vorige week door Toro Rosso werd bevestigd voor 2008. "Ik vind dat Vettel niets buitengewoons heeft laten zien voor zijn komst naar Toro Rosso," aldus Liuzzi. "Misschien hebben ze hier wel gedacht van 'kom we zetten Vettel in de auto en dan gaan we vast wel een seconde sneller', maar het tegendeel is waar. Vettel is een debutant, heeft gereden op de Indianapolis, maar verder vooral veel testkilometers gemaakt bij BMW. Hij heeft meer getest dan wij hier bij Toro Rosso. Hij heeft bij ons geen groot debuut gehad, maar hij kan zich hier wel zeker verbeteren."