Bonds slaat 756ste homerun

Barry Bonds heeft zijn 756ste homerun geslagen en daarmee het oude homerun record van Hank Aaron verbeterd.
Bonds sloeg de recordslag voor zijn team de San Francisco Giants tegen de Washington Nationals. Bonds sloeg de homerun in de vijfde inning met één man uit en niemand op de honken. De linkshandige Mike Bacsik had de eer om de bal te gooien en werd daarmee de 446de pitcher die minimaal één homerun van Bonds tegen kreeg.

De homerun was een typische voor Bonds met 435 voet in de tribunes iets rechts van het midden. Een toerist uit Queens, New York die samen met een vriend uit Australië op de tribune zat kreeg de bal te pakken zo werd door de Giants bekend gemaakt.

Bonds begon zijn eerste twee slagbeurten tegen de Nationals met een tweehonkslag en een honkslag. Nadat hij zijn homerun sloeg stond zoals altijd zijn zoontje Nikolai hem op te wachten op de thuisplaat waarna hij omringd werd door zijn teamgenoten. Dit alles gebeurde natuurlijk onder luid gejuich van de tribunes, ook de mensen van de Nationals stonden op hun posities te applaudisseren voor de nieuwe homerun koning.

Bonds sloeg zijn eerste homerun voor de Pittsburgh Pirates op 4 juni 1986 op 21-jarige leeftijd tegen de Atlanta Braves in het Ulton County Stadium te Atlanta. Dit was twaalf jaar nadat Hank Aaron zijn record homerun sloeg in het zelfde stadion.

Ook voormalig recordhouder Hank Aaron sprak zijn bewondering uit voor Bonds. ''Het is een eer voor mij geweest om het record zo lang op mijn naam te hebben. Ik ga nu door en feliciteer Barry en zijn familie met deze historische prestatie'', aldus Aaron