Yamamoto blij terug te zijn in de F1

Tijdens de Grand Prix van Hongarije zal Sakon Yamamotozijn rentree maken in de Formule 1. De Japanner is, nadat Markus Winkelhockop de Nürburgring in actie mocht komen, de definitieve vervanger van Christijan Albers bij Spyker F1.

"Het was een verrassing om het telefoontje van Spyker te krijgen, maar ik ben erg blij dat ik kan terugkeren naar de Formule 1. Ik heb dit jaar natuurlijk nauwelijks kunnen testen, maar ik heb in februari nog in een F1-auto gereden. Ik denk ook niet dat het een probleem zal worden. Ik vind het erg leuk om weer te kunnen racen in deze klasse", aldus de Japanner. "Het doel zal zijn om zoveel mogelijk races te finishen en Spyker helpen in de jacht op punten."

Vorig seizoen reed de 24-jarige Japanner de laatste zeven races bij het team van Super Aguri F1. Zijn beste plaats was toen een zestiende plek. "Ik ken alle circuits wel goed, behalve Spa-Francorchamps, want die stond vorig jaar niet op de kalender. Vorig jaar zat ik in een situatie waarin ik de circuits en de auto erg snel moest leren, dus ik denk dat ik dit circuit ook wel snel zal leren kennen."