'Soler zou positief zijn'

Er lijkt een nieuwe dopingzaak in de maak te zijn. Na de veertiende etappe met aankomst op Plateau de Beille, en gewonnen door de Spanjaard Contador, werd volgens verschillende bronnen een positieve urinetest afgenomen.

Het zou gaan om Mauricio Soler, de drager van de bolletjestrui. Op dit moment is er een inval van de Franse politie in het hotel van Barloworld aan de gang, meldt de Deense pers. Morgen om 11 uur is er in elk geval een persconferentie.


Update @ 2.00 uur

Meerdere sites bevestigen nu de naam van Soler. Onder andere Sport1 en Sportweek melden dat Soler betrapt zou zijn na de veertiende etappe op zondag 22 juli, van Mazamet naar Plateau de Beille. De Colombiaanse klimmer-bij-uitstek probeerde in deze etappe zijn achterstand op de toenmalige gele- én bolletjestruihouder Michael Rasmussen in een spannende strijd te verkleinen in de finale van de rit naar de beroemde berg in de Pyreneeën. Hij eindigde daar als derde, net achter de inmiddels uit de Tour genomen Rasmussen en de winnaar Alberto Contador.

Dit zou, indien het waar blijkt, het derde geval van een positief staal zijn tijdens de de vele dopingcontroles tijdens deze 'Tour de Dopage'

De persconferentie van de UCI morgen om 11 uur gaat, naast het mogelijke vertrek van Prudhomme, waarschijnlijk over de uitslag van de contra-expertise van Alexandre Vinokourov, die op de rustdag van 24 juli te horen kreeg dat hij twee verschillende soorten rode bloedcellen in zijn staal had.

Update @ 10:45:

Het team van Barloworld heeft de geruchten over het mogelijke dopinggebruik van Soler naar het land der fabelen verwezen. Soler zal vandaag gewoon aan de start verschijnen van de tijdrit.