De antwoorden van Lex Schoenmaker

Twee weken geleden kon je vragen stellen aan Lex Schoenmaker. Hieronder kun je de antwoorden vinden

Lex, per 1 juli heeft u een nieuwe functie bij ADO Den Haag. Wat gaat u precies doen en wat verwacht u hiervan?

Alles wat te maken heeft met het eerste elftal ; het zoeken naar versterkingen en meedenken in het technisch te voeren beleid. Ook het beoordelen van de A1 jeugd / 2e elftal en ook trainingen bezoeken van al deze teams.

Stel u wordt gebeld voor een assistent-functie bij Feyenoord. Heeft u hier dan interesse in? Indien nee, is er een andere club waar u eventueel aan de slag zou willen?

Nee want daar zitten nu nieuwe mensen en ben ik dat al geweest in de periode 1987-1989. Het moet een leuke aanbieding zijn en het gevoel moet goed zijn want ik ga niet zomaar weg maar er valt altijd te praten.

Afgelopen maand heeft het EK-21 plaatsgevonden, wie was voor u de ster van het toernooi? en ziet u toekomst in het Nederlandse voetbal?

Royston Drenthe, die hadden onze scouts twee jaar geleden al in het oog voordat hij bekend werd en wilde we hem naar ADO halen maar is niet gelukt toen, Gianni Zuiverloon en Ryan Babel. Er zijn nog veel meer spelers die talent hebben dus de toekomst ziet er wat dat aangaat weer goed uit.

Hoe komt u aan de bijnaam Sexy Lexy?

Dat weet ik echt niet dat is in de tijd gekomen toen ik lang haar had en kreeg ik vanzelf deze bijnaam wat overigens wel leuk is.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. ADO betrekt een nieuw stadion en jullie voetballen in de Jupiler League. Wat verwacht u van het nieuwe stadion? En vonden de fans de overstap naar het nieuwe stadion een goed idee of hadden ze liever in het zuiderpark gebleven?

Het stadion is echt super en dat gevoel zou langzaam moeten groeien want het Zuiderpark is en was zo vertrouwd. Doet wel pijn om afscheid te nemen maar als ADO wil groeien dan kan dat in dat prachtige stadion want het Zuiderpark zat aan zijn einde. Al met al denk ik dat alles op zijn pootjes terecht komt heeft zijn tijd alleen nodig.

De fans van ADO hebben natuurlijk een naam in de voetbalwereld. Maar wat vindt u er van?

De fans hebben geen goede naam en dat is vaak niet terecht want er gebeuren vaak dingen die ook bij andere clubs gebeuren en die worden dan vaak minder belicht als bij ons. Het is te hopen mede ook door het nieuwe stadion dat er weer mooie en gezellige tijden gaan aanbreken en dat dit soort dingen tot het verleden behoren.

Submitter:  Bron: FOK!sport