Ajax en PSV volgen Engelaar

Orlando Engelaar wordt gevolgd door zowel PSV als Ajax. Ook vanuit het buitenland is er interesse voor de 27-jarige middenvelder van FC Twente, die bevestigt dat PSV zich heeft gemeld bij zijn zaakwaarnemer.

“PSV heeft mijn zaakwaarnemer gebeld om de interesse kenbaar te maken. Hoe concreet ze zijn weet ik niet. Ik weet dat PSV-trainer Ronald Koeman op tv heeft gezegd dat hij mij een interessante speler vind, maar volgens mij kom ik pas ná Van Bronckhorst en Zenden in beeld,” aldus Engelaar.

Ook de trainer van Ajax, Henk ten Cate, zou Engelaar volgen. Ten Cate gaf Engelaar bij NAC Breda in het seizoen 2002/2003 de kans om zich te bewijzen toen niemand het met de Rotterdammer zag zitten. “Ten Cate is speciaal en ik ken de geruchten over Ajax. Maar zodra er niets concreet is, kan ik niets. PSV en Ajax zijn topclubs, maar ik heb het bij FC Twente uitstekend naar mijn zin. Geen probleem om volgend seizoen nog in Enschede te spelen.”

De voorkeur van Engelaar ligt wat hem betreft in Spanje. “De Primera Divisíon is de competitie waar ik altijd heb willen spelen. Ik ben nu 27, maar sta nog twee jaar onder contract bij Twente. Nogmaals dat is geen probleem. Ik draai een heerlijk seizoen, heb aan Nederland kunnen tonen wat ik kan. Nota bene geregeld als verdedigende middenvelder. Er zit veel voetbal in onze ploeg. We zijn verdiend vierde geworden.”