Unai Etxebarria is de beste in de Trofeo Calvia

Unai Extebarria (Euskaltel) heeft de Trofeo Calvia, het laatste luik van de Wielerweek van Mallorca, gewonnen. De Venezolaan versloeg in de sprint van een uitgedunde groep de Spanjaard Francisco Ventoso (Saunier Duval) en de Braziliaan Murilo Fischer (Liquigas).

De laatste etappe van de Mallorca Challenge, over 147,6 kilometer van Magaluf naar Palmanova, werd ingeleid door een vroege vlucht van drie renners: Angel Vallejo (Relax), Benat Albizuri (Euskaltel) en Bernhard Eisel (T-Mobile). Laatstgenoemde hield het echter al snel voor bekeken en na ruim ruim negentig kilometer moesten ook de twee Spanjaarden er aan geloven.

Verschillende renners probeerden vervolgens op de laatste helling van de dag, een col van de derde categorie, een definitief verschil te bewerkstelligen. Tevergeefs, want niemand had de benen om daadwerkelijk een kloof te slaan. Te meer omdat Caisse d’Epargne het tempo erg hoog hield. De vele demarrages zorgden er echter wel voor dat uiteindelijk een uitgedunde groep ging sprinten om de ritzege. Unai Etxebarria bleek ietwat verrassend over de snelste benen te beschikken, hij haalde het voor Ventoso en Fischer.

Het officieuze eindklassement van de Wielerweek van Mallorca werd overigens gewonnen door Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne). Hij was de meest regelmatige in de vijf koersen die de afgelopen dagen op het Spaanse eiland werden verreden.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Unai Etxebarria (Ven)EUS3.57.45
2.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t.
3.Murillo Fischer (Bra)LIQz.t.
4.David Kopp (Dui)GSTz.t.
5.Vincente Reynes (Spa)CEIz.t.