Wisman volgt Körver op bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft in de persoon van Henk Wisman een nieuwe trainer gevonden. Wisman zal op 1 juli 2007 beginnen bij Fortuna, hij volgt daarmee de vertrekkende Frans Körver op. De nieuwe oefenmeester tekende een contract voor twee jaar.

"Hij heeft ervaring in de Jupiler League, heeft kennis van teams en spelers in deze League, heeft aantoonbaar teams en spelers beter gemaakt, is succesvol geweest, en weet wat het is om onder moeilijke financiële omstandigheden te werken. Daarbij beschikt hij over sterke communicatieve eigenschappen, heeft hij Westerse flair en humor", aldus directeur Hans Erkens.

Met een nieuwe trainer moet het geschonden blazoen van de oud-eredivisie ploeg weer enigszins opgepoetst worden. "We eisen geen titels, maar denken met Wisman nieuwe successen te kunnen boeken," zo vervolgt Erkens op de website van Fortuna.

Momenteel staat de 49-jarige Wisman onder contract bij zaterdaghoofdklasser Ter Leede. Eerder was hij actief bij onder andere FC Volendam en FC Den Bosch. Ook was Wisman actief in het buitenland, in Armenië was de Amsterdammer zowel trainer van Pyunik Erevan als bondscoach van de nationale ploeg.