[Darts] Droomfinale PDC wereldkampioenschap

Waar velen op gehoopt hadden is zojuist een feit geworden. Phil 'The Power' Taylor en Raymond 'The Man' van Barneveld hebben zich beide geplaatst voor de finale van het PDC wereldkampioenschap.

Barney liet wederom zien bij de top te horen door Andy 'Rocky' Jenkins met 6-0 te verslaan. De Engelsman kreeg slechts één kans om een set te winnen, maar omdat hij verzuimde dubbel 20 te raken, pakte Van Barneveld ook deze set. De Nederlander was natuurlijk zeer tevreden met deze overwinning, maar had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan: "Misschien komt het omdat Andy de afgelopen vier dagen elke dag heeft moeten spelen en dat dit net wat teveel voor hem is geweest. Maar ik gaf hem ook bijna geen kans op het podium, steeds gooide ik triples en tot de vierde set gooide ik bijna elke dubbel met één pijl."

Taylor moest het in de andere halve finale opnemen tegen Andy 'The Hammer' Hamilton. Laatstgenoemde kon echter de regerend kampioen geen pijn doen en moest de winst aan Taylor laten. Ook deze partij werd afgesloten met 6-0.

Op 1 januari zullen beide titanen het tegen elkaar opnemen in de finale. Het zal de zesde keer worden dat de twee het tegen elkaar opnemen sinds Van Barneveld is overstapt naar de PDC. Het onderlinge resultaat is nu 2-2, met 1 partij onbeslist.